Mijn favorieten

Toekomstige Projecten

Vinkeveld wordt in meerdere opzichten een bijzondere wijk. Vooral omdat de woonwensen van de toekomstige bewoners de basis vormen. In woonworkshops en via deze site vertel jij hoe je in Vinkeveld zou willen wonen. 

Vinkeveld ligt aan de rand van Vinkeveen met de rug tegen de Spoordijk en de vaart. Vinkeveld heeft vrij zicht op de groene akkers van het Marickenland met volop recreatiemogelijkheden. Maken we er grote woningen of juist meer voor starters? Rijwoningen of liever vrijstaand? Zelfbouwkavels of appartementen? Vertel het ons!

We beginnen met Vinkeveld niet bij nul. Het bestaande stratenpatroon vormde de basis. En we hebben ondertussen al flink wat woonwensen verzameld waardoor het stedenbouwkundig plan nu klaar is. Aan de woningontwerpen wordt verder geslepen. 

12 Jaren '30 woning type "Amber"

Ook zo gecharmeerd van de architectuur uit de jaren 30? Dan is één van deze twaalf woningen aan de groene Brink wellicht wat je zoekt. De overstekende dakrand en het contrast van de mooie, warmrode gevelsteen en de witte kozijnen geeft de jaren 30 huizen hun charme. Ook de horizontale accenten in het metselwerk en de raamverdeling met bovenlicht zijn elementen die je veel ziet bij woningen uit de jaren 30.12 Traditionele woningen "Type Linde"

Aan de groene brink liggen de twaalf traditionele woningen type ‘Linde’ met een diepe tuin op het zuiden. De verschillende breedtes van de woningen, de wisselende kaprichtingen, de mooie steenkleur en de menging van metselwerk en gekeimde gevels maakt dit tot een heel speels en aantrekkelijk stukje VinkeVeld.10 Veranda woningen "Type Plataan"

Aan een groenzone met water komt de rij met acht woningen met veranda en twee grote hoekwoningen zonder veranda. De ramen met roedeverdeling, de genuanceerde gevelsteen en de veranda’s geven de rij een heel aantrekkelijk voorkomen. En dan die ligging… hier woon je heerlijk vrij. Vanuit de voortuin en vanaf het terras kijk je uit over de weilanden. Deze kant ligt op het westen, dus je kunt hier genieten van de zon tot hij ondergaat. De achtertuin ligt op het oosten, hier heb je de ochtend- en middagzon.

 

Vinkeveen ligt aan de N201. Zo ben je in een paar minuten op de A2 en ben je zo in Amsterdam (20 kilometer) en Utrecht. Vinkeveen heeft uitstekende busverbindingen. Op een paar minuten wandelen van Vinkeveld ligt een bushalte.

Vinkeveen heeft alles wat wonen in een groot dorp fijn maakt: een rijk verenigingsleven, veel sportclubs, twee basisscholen, een middelbare school en natuurlijk winkels en gezellige horeca. Dit ligt straks allemaal op loopafstand van Vinkeveld. In de zomermaanden vertoeft iedereen op en rond de Vinkeveense Plassen.

Op een steenworpafstand van Vinkeveld ligt Sportpark De Molmhoek. Daar vind je Voetbalvereniging Hertha, Korfbalvereniging de Vinken en de Vinkeveense Lawn Tennisvereniging.

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan via de website www.wonenaandebrink.nl