Mijn favorieten

Informatie taxaties


Wat is een taxatie?

Een taxatie van een pand houdt in dat een daarvoor bevoegd persoon (beëdigd taxateur of makelaar in o.g.) de waarde van een pand bepaalt. De taxateur zal het pand persoonlijk komen bekijken en vervolgens een taxatierapport maken met alle relevante eigenschappen van het pand en natuurlijk de getaxeerde waarde. Deze waarde wordt onder andere bepaald door de ligging van het object, de perceelsgrootte, het aantal kubieke meters, de staat van onderhoud en de marktsituatie. Welke soort waarde de taxateur uitbrengt hangt af van het doel van de taxatie.


Doel van de taxatie?

Een pand kan om meerdere redenen worden getaxeerd. De meest voorkomende redenen zijn: voor het sluiten van een eerste hypotheek bij aankoop van een pand; voor het verhogen of sluiten van een tweede hypotheek; waardebepaling in verband met een verkoop- of aankoopbeslissing.


Soorten taxatiewaarden?

Een pand heeft verschillende taxatiewaarden. Deze waarden zijn afhankelijk van het doel van de taxatie.
De volgende waarden zijn het meest voorkomend:
Onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik;
Executiewaarde bij eigen gebruik;
Onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik na verbouwing;
Executiewaarde bij eigen gebruik na verbouwing.


Afspraak maken voor een taxatie?

Indien u een taxatie door ons kantoor wilt laten doen, kunt u contact met ons opnemen. Vervolgens wordt er een afspraak
gemaakt om het pand te komen bekijken. Binnen enkele dagen heeft u dan het taxatierapport al in de bus.Wilt u een afspraak maken? Bel ons 0297 – 59 19 96 of kom langs in ons kantoor aan de Herenweg 46 in Wilnis.

Via ons contactformulier kunt u direct een aanvraag doen.